torstai 20. maaliskuuta 2014

The Bund


Shanghain turistikausi on vasta aluillaan, mutta sen kuuluisimmat kadut vilisevät väkeä aamusta iltaa. Kamera ja tukka toimintavalmiuteen, joudut luultavasti myös itse kuvattavaksi!

The Bund on yli kilometrin mittainen rantakatu, joka myötäilee Huangpujokea. Katu on kuuluisa upeasta näkymästä Pudongin puolelle ja vanhoista rakennuksista.



Esitteiden innokkaana keräilijänä ei ole yllätys, että kuljin Bundin päästä päähän rakennuksista kertova lehtinen kädessä. 




Shanghai Customs Housen tornin kello oli aikoinaan suurin Aasiassa. Puolen tunnin välein kajahtavaa "The East is Red" melodiaa ei voi olla kuulematta lähialueilla. Liian monta kertaa kuultuna melodia saattaa alkaa jopa ärsyttämään..

Kauempana näkyvä vihreäkattoinen Peace hotelli on hyvä maamerkki takaisin Nanjing roadin vilinään.



The Bund on mahtava paikka niin päivällä kuin illalla. Aika vain vierähtää näkymiä katsellessa ja omasta "to do" listasta sain raksittua pilvenpiirtäjän näkemisen.




Näkymistä voi nauttia halvalla myös hyppäämällä miniristeilylle!

Nälän alkaessa kurnia, valinnanvaikeus voi tuottaa tuskaa. Ravintoloita ja kahviloita löytyy joka nurkalta. Katukeittiöistä puhumattakaan.. 




Suuntaa muutama kortteli poispäin keskustan suurimmista turistikaduista ja astu rohkeasti sisään vaatimattomankin näköiseen ravintolaan. Ruokalistoja ei ole läheskään aina englannin kielellä, mutta kuvia ruoka-annoksista löytyy usein.



Shanghain ravintolat ovat mahtava paikka heittäytyä hurjaksi ja kokeilla makuja, joita ei saa kotona. Annokset maksavat vain muutaman euron ja niistä riittää kaverille kans!


Zàijiàn!

Pauliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti