keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Puistojen juhlaa


Shanghai on Kiinan talouselämän keskittymä, jossa ihmiset ovat kiireisiä aamusta iltaan. Tuntuu hullunkuriselta, kuinka voit olla ruuhkaisen kadun ylittämisen jälkeen yhtäkkiä vihreän puiston keskellä, jossa ihmiset nauttivat päivästä ilman kiireen hivettäkään. 
 
Puistoja löytyy aivan keskustasta tai muutaman metropysäkin päästä. Pääsymaksu voi olla muutaman yuanin verran, mutta mitättömällä hinnalla pääsee seuraamaan vahvasti eläviä kiinalaisia perinteitä. On hienoa nähdä, kuinka isovanhemmat, ystävät ja lapset kokoontuvat yhteen. Varsinkin viikonloppuisin Shanghain puistot täyttyvät sulkapallonpelaajista, leijan lennättäjistä, taijin harrastajista ja nauravista kasvoista.


Zhabei- puisto Yanchang Road metropysäkin vieressä.                




Jos taiji ei meinaa sujua tai se on luonteellesi aivan liian hidastempoista, tutustu puistotanssiin. Mahtava laji, tämän haluan myös Suomeen! Äläkä huoli meneväsi vahingossa puistotanssien ohi, musiikki kuuluu kauaksi!

Iso joukko ihmisiä muodostavat jonoja ja menevat tietyn rytmin mukana erilaisia liikesarjoja. Välillä musiikki ja liikkeet vaihtuvat. 


Tanssijoukko koostui virallisen seuralaisten näköisistä valkopukuisista tanssijoista, jotka myös näyttivät vaihtuvan liikesarjan. Toinen puolisko tanssijoista oli mukaan liittyneitä vierailijoita. 

Jos et halua tyytyä pelkkään sivustakatsojan rooliin, etsi tanssijonon pää ja hyppää mukaan. Ilahdutat varmasti niin muita tanssijoita, katsojia kuin itseäsiäkin. 

Jotta en turhaan kehuisi lajin mahtavuutta, oli sitä päästävä kokeilemaan. 

Ei muuta kuin ystävä mukaan ja jonon jatkoksi. Muiden tanssijoiden ilmeistä päätellen, liikkeemme eivät olleet aivan hallussa ja pian saimme ohjaajan eteemme näyttämään miten kuviot menevät.

 Puistot ovat kauniita alueita ja aikaa voi kuluttaa ilman sykkeen nostatusta. Monet tulevat piknikille, istuskelemaan penkeille ja nauttimaan maisemista. 


Shanghai Universityn pieni puistoalue.
Taipingqiao- puisto Huangpi Road metropysäkin lähellä.


















Takaperin kävely on toinen suosikkini kiinalaisista puistolajeista. Sen väitetään karkoittavan pahat henget, eli ei muutakuin selkä menosuuntaan ja puhdistautumaan. 


Zàijiàn,

Pauliina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti