tiistai 3. kesäkuuta 2014

Sanya, Hainan

Havaiji-paitoja, aikuisten uimaleluja, hiekkaa ja melkein kuumaa merivettä. Siitä on Hainan tehty.

Kiinan oleskeluni lopussa mietin kuinka matkan voisi kruunata ja nähdä vielä jotain uutta.
Muutama opiskelukaverini oli jo käynyt Hainanissa aiemmin ja ajatus pienestä rantalomasta ennen lähtöä oli kuiskutellut mielessä jo pitkään. Lämpötilat ja ilmankosteus ovat Hainanissa korkeita, joten päätimme pyhittää matkan rauhalliselle oleskelulle ilman sen suurempia suunnitelmia.

Hainan on Kiinan eteläisin kohta, tarjoten ympärivuoden mahdollisuuden hiekalla makoiluun ja merivedessä lillumiseen. Shanghaista lento kestää kolme tuntia ja meno-paluu maksaa parisataa euroa. Saarta sanotaan niin Kiinan omaksi paratiisisaareksi kuin Kiinan Rivieraksikin. Saari on tullut tutuksi länsimaalaisille vasta lähivuosina ja hinnat ovat nousseet samaan tahtiin. Suuntasimme ystävieni kanssa saaren suosituimpaan kohteeseen Sanyaan, josta löytyy monta pitkää hiekkarantaa.

Rannoilla pääsee riippuliitimen, banaaniveneen tai vesiskootterin kyytiin muutamilla kympeillä.
Sesonki aika on tammi-helmikuu, joten saimme nauttia löhöilystä yllättävän väljästi. Jos pelkkä rannalla makoilu ei houkuttele, aktiviteettiä löytyy esimerkiksi trooppisista metsistä, joihin hotellit järjestävät reissuja. Hotellimme sijaitsi aivan Dadonghai-rannan lähellä, mutta kävimme myös Yalong Bay-rannalla ja Sanya Bay-rannalla. Yalong Bay oli näistä suosikkini, mutta sijaitsi 20 minuutin bussimatkan päässä. Alueella oli monta hienoa hotellia ja mekin makoilimme alueella, joka oli tarkoitettua vain hotellin asukkaille. Koska rannoilla on huonosti suihku ja vessa mahdollisuuksia, käytin hyödyksi hotellien asukkaille tarkoitettuja palveluja. Ranta oli pitkä, matala ja vesi tyyntä. Ainoa miinus oli kalliit aurinkotuolit.

Häät ovat suuri bisnes Hainanissa.
 
Kookosriisi on paikallista herkkua.
Havaiji-paidat eivät ole täällä vitsi!

Monet kiinalaiset haluavat pitää ihonsa valkoisena käyttäen valkaisevia kosmetiikkatuotteita ja suojautuvat sateenvarjoilla auringolta. Läheskään kaikki ei osaa myöskään uida. Silti rantalomailun suosio vain kasvaa Kiinassa.
 
Ensimmäinen päivä rannalla sisälsi tilanteen, jossa jouduimme leikkimään hengenpelastajia. Aiemmin Sanyalla käyneet opiskelukaverini olivat todistaneet samallaisen tilanteen, jossa ei ollut ollut onnellista loppua. He kertoivat hukkuneen pojan juosseen uimataitoisten työkavereittensa perässä veteen, koska oli pelännyt menettävänsä kasvonsa, jos paljastaisi uimataidottomuutensa. Tämä on siis sen verran yleistä, ettei minusta ainakaan tulisi rantavahtia Sanyan rannoille. Vaikka puhallettavien rantalelujen kanssa uivat ihmiset näyttävät huvittavilta, olen niistä erittäin iloinen! Ja lähes vedessä asuva ystäväni sai harvinaista herkkua, kun pääsi suuren renkaan kanssa mereen.
 
 
 

 
 
Oma täydellinen reseptini Sanyaan on kuumuudesta nauttiminen hattu päässä, toisessa kädessä kookos ja toisessa aurinkorasva.
 
Zàijiàn!
 
Pauliina
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti