keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Akupunktion kokeilua

Shanghaissa sadepäivä on hyvä tilaisuus hoitaa ja hemmotella itseään. Hieronnan ja manikyyrin tuntuessa liian kesyiltä, lähdimme opiskelukaverieni kanssa kokeilemaan akupunktiota. Mikä olisi parempi paikka kokeilla sitä, kuin sen syinnyinmaa! Kiinalainen lääketiede ei ole minulle kovinkaan tuttua ja tuntuu monimutkaiselta sekä erikoiselta. Mutta koska sitä on käytetty tuhansia vuosia ja kiinalaisen lääketieteen arvostus kasvaa tasaiseen tahtiin, hylkään epäilykseni Qitä kohtaan! Yhden hoitokerran hinta Suomessa lähtee 40 eurosta ylöspäin. Shanghaissa yksi hoitokerta maksaa noin 75 renminbiä eli kymmenisen euroa.

Kiinan kulttuurin opettajamme neuvoi meidät lähellä sijaitsevaan sairaalaan kokeilemaan hoitoja. Jonotus infopisteelle ja maksuluukulle nimellä ja iällä täytetyn paperin kanssa riitti. Seuraavaksi oli vuorossa lääkärin konsultaatio, jossa käytiin läpi asiat, mihin haluaa hoitoa. Lääkäri tarkistaa kielen, kokeilee pulssin ja kyselee kysymyksiä. Nämä liittyvät syndroomaan selvittämiseen katselun, kuuntelun ja tunnustelun avulla. Sitten vain sängylle makaamaan neulatyynyksi!


 
Kärsin kylmistä käsistä ja jaloista, joten minun kohdalla käytettiin moksaustekniikkaa. Neulojen päähän laitetaan savuamaan kuivatusta pujosta tehty moksa, josta tulee vahva yrttinen haju. Moksalla tuodaan kehoon lämpöä ja liikkuvuutta sekä poistetaan kylmää.
 
 


Moksaustekniikkaa.

Neuloja laitetaan eniten kohtaan, missä on suurin vaiva. Tässä hoidetaan mahan aluetta.

 
Lämpimät neulat ja lämpölamput saivat 20 minuuttia kulumaan nopeasti. Akupuntiohoitoja tarvitsee yleensä useamman. Minulle suositeltiin kolmea kertaa tiheällä aikavälillä enkä häviä mitään hoitojen ollessa näin halpoja. Parhaassa tapauksessa pääsen eroon huonosta ääreisverenkierrosta, ainakin hetkeksi.
 
Neulojen jälkeen selkääni laitettiin iso kasa liekin kautta käytettyjä kuppaus kuppeja. Kuppi imaisee ihon kunnolla sisään, eikä jälki ole kaunis kuppien pois ottamisen jälkeenkään. Onneksi jäljet haihtuvat parissa päivässä.
 
 






 


Nyt pitäisi veren liikkua kunnolla.
 
Akupunktio-osaston ovet eivät olleet kovassa käytössä. Omista vaivoista puhuttiin lääkäreille muiden ihmisten kuullen, käytävillä kulkí ihmisiä akupunktioneulat päässä ja viereisessä penkissä lääkäri kuppasi jonkun poskea. Kuulostaa hurjalta, mutta asia ei häirinnyt ja tuntui aivan luontevalta.
 
Hieno kokemus, jota tuskin olisin hinnan takia Suomessa kokeillut. Humpuukkia vai ei, se selviää parin viikon päästä.
 
 
Zàijiàn!
Pauliina 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti