maanantai 7. huhtikuuta 2014

Hangzhoussa

Vainajien muistopäivänä Kiina on vapaalla ja se näkyy maan turistikohteissa. Oppaamme kertoo hivenen huolestunut ilme kasvoillaan saaneensa juuri tietää, ettemme ole ainoat Länsijärvelle suunnistavat. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvia maisemia on tullut katselemaan lisäksemme 60 000 muuta ihmistä.

Hangzhou on yksi Kiinan suosituimpia matkakohteita, jonka suurin vetovoimatekijä on Länsijärvi. Järvelle meno veneellä kannattaa, sieltä näkee pagodeja, paviljonkeja ja teeviljelmiä. Vesille pääsee ostamalla yksittäisen istumapaikan jostakin lukuisista veneistä tai vuokraamalla oman.



Hangzhoun kaikki taksit ovat väriltään vihreitä, joka muistuttaa ihmisiä kaupungin tärkeästä asemasta Kiinan teen viljelyssä.


Tämä näkymä löytyy yhden renminbin setelissä.

Oppaamme kaivaa bussissa esille viirin ja käskee seuraamaan sitä sekä huolehtimaan kavereista. Vitsailemme, kuinka olomme tuntuu ekaluokkalaisilta, joiden pitää kulkea opettajan perässä parijonossa. Hypättyämme bussista ulos, hymy hyytyy, eikä viiri tunnu ollenkaan naurettavalta.

Ihmisiä on niin mielettömästi, että jopa jalkakäytäville joutuu jonottamaan. Juhlapyhien viettäminen Kiinan nähtävyyksillä ei sovi ihmispelkoisille tai omaa tilaa kaipaaville. Mutta jos muut jaksavat kulkea täällä hermostumatta, jaksan minäkin.


 
Jostain syystä kuvittelin Hangzhoun olevan pieni kaupunki, jonka muutamat nähtävyydet sopivat erinomaisesti päivän kestävälle vierailulle. Hangzhou on ainakin kaikkea muuta kuin pieni. Shanghai on pinta-alaltaan viisi kertaa suurempi kuin New York ja Hangzhou puolitoista kertaa suurempi kuin Shanghai. Shanghain suuruutta on vaikea hahmottaa, saati tämän kaupungin. Väkimäärässä Hangzhou häviää Shanghaille. Tässä minun pikkukaupungissani on vaivaiset 10 miljoona asukasta.




Länsijärvellä tehdyn veneajelun jälkeen matkamme jatkui Leifeng-tornille.  
Leifeng-tornilla olimme koulukaverieni kanssa suurempi nähtävyys, kuin torni itse. Kasvomme koristavat jälleen kymmenien kiinalaisten valokuva-albumeita. Ymmärrän, että länsimaalaiset ovat vieläkin harvinaisuus Kiinassa ja siksi kamerat kääntyvät ottamaan meistä kummajaisista kuvia. Ymmärrän ja en kuitenkaan ymmärrä yhtään.


Leifang-torni. Pagodit ovat Itä-Aasiassa yleisiä buddhalaisten temppelien erillisrakennuksia.


 
Illaksi suuntasimme teatteriin Hangzhoun keskustaan. 
Night of West Lake on arvostettu performanssi esitys, jossa yhdistyy tanssi, teatteri, akrobatia ja kamppailulajit. Tunnin mittainen esitys on saanut inspiraationsa alueen historiasta.Shanghaissa esimerkiksi Circus World tarjoaa samankaltaisia esityksiä.
Taitavat akrobaatti esitykset, kauniit kiinattaret ja heidän asunsa sekä adrenaliiniä pursuavat kamppailulaji numerot olivat upeaa katsottavaa. Istuimme teatterin parhailla paikoilla eturivissä, mutta teatterin pieni koko tarjoaa hyvät näkymät koko salille. Moottoripyörien ystävänä surmanajajat saivat haukkomaan henkeä ja pelkäämään ajajien puolesta. Kiinan nopeatempoista liikennettä seuranneena, ei tämä ohjelmanumero pitäisi olla yllätys. Alla pääset katsomaan Youtube-videon surmanajajien esityksestä, suosittelen!

Huimat surmanajajat

 
Záijián,
Pauliina



 
 
 
 
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti